PRAT I JÚPITER, RIVALS DEL SANTBOIÀ A L’HISTÒRICS ‘ 12.

El FC Santboià és un dels equips participants en la XXVIIè edició del Torneig d’Històrics del Futbol Català, organitzat pel FC Martinenc, Torneig que, any rere any,  s’ha convertir en una de les cites ineludibles del futbol modest català.

L’Històrics, com tothom el coneix, neix l’any 1.984 de la ma del Martinenc i com un dels actes amb que es volia commemorar el 75è aniversari del Club del Guinardó. La idea inicial va ser la d’acollir els clubs “històrics” del futbol català més modest, especialment, els equips de la ciutat de Barcelona, rivals i, alhora, amics del club organitzador. La crida va ser un èxit i, amb el suport de Clubs com l’Europa, Horta, Sant Andreu o Júpiter, i el ressò que va tenir en els mitjans de comunicació, l’han anat consolidant com un dels clàssics del futbol d’estiu a casa nostra.

Enguany, i amb la idea de fer-lo el més atractiu possible, s’ha decidit ampliar els criteris de selecció dels equips tenint en compte també els mèrits esportius per tal de donar-li un toc afegit de qualitat que ajudin a donat més nomenada, si cal, al Torneig. Dins d’aquesta filosofia, entren a l’Històrics equips com el Prat, campió de Tercera, o Vilassar qui, juntament amb un dels fixes, el Júpiter, ha assolit aquesta Temporada l’ascens a Tercera Divisió després de mols anys d’absència.

EL PRESIDENT DEL SANTBOIÀ, RAMON ANDREU, REP DE MANS DEL PRESIDENT D'HONOR DEL TORNEIG HISTÒRICS, RAFEL JOAQUIM, LA PLACA COMMEMORATIVA DE LA SEVA PRIMERA PARTICIPACIÓ A AQUEST TORNEIG.

El FC Santboià participarà per segona vegada i ho fa aquest any després d’haver estat un dels destacats, especialment en la segona volta, en el grup català de Tercera. Serà una primera prova per veure les noves incorporacions i veure el nou projecte endegat pel tècnic Miguel López. L’equip vermell tindrà com a rivals a la primera fase a l’AE Prat, el qual debutarà enguany a 2ª B, i el Júpiter, que es retrobarà de nou amb la Tercera Divisió després de moltes temporades.

Tots els partits es jugaran a les instal·lacions del Club organitzador, FC Martinenc, al Guinardó.

 

 

Fonts:

http://www.torneighistorics.cat/